3 saveta pri izboru kompanije za poresko savetovanje u Beogradu

1. SVI TIPOVI PORESKIH SAVETNIKA

 

Pre nego krenete u potragu, dobro razmotrite koje sve vrste poreskih savetnika postoje i ko bi najbolje mogao da odgovori na sve vaše poreske zahteve. Jednostavno, svako se može nazvati poreskim savetnikom i pružati vam usluge poreskog savetovanja i povraćaja PDV-a. Postoje nekoliko vrsta profesionalaca u ovom polju koji će vam najverovatnije najviše odgovarati: ovlašćene knjigovođe, ovlašćeni poreski savetnici i advokatske kancelarije. U svakom slučaju, samo prve dve vrste poreskih savetnika mogu da vas zastupaju u slučaju poreske kontrole.

Pitanja za poreskog savetnika

# Ovlašćene knjigovođe kao poreski savetnici

Ovlašćene knjigovođe su položile državne ispite koji regulišu ovu oblast i koje poseduju stručno znanje i iskustvo spram svog zvanja. Nisu sve knjigovođe stručnjaci za poresko savetovanje, ali prilikom povraćaja poreza na dodatu vrednost sigurno ćete želeti da se konsultijete sa njima. 

# Profesionalni poreski savetnici

Oni poseduju značajno iskustvo rada pri poreskim kontrolama i naroćito su specijalizovani u ovoj oblasti. Oni mogu biti specijalisti samo u određenim sferama poreskog savetovanja, pa se potrudite da saznate koje su to oblasti i da li ispunjavaju vaše zahteve. Prednost korišćenja usluga profesionalnih poreskih savetnika je što oni žive i dišu za poreze i najdetaljnije mogu da analiziraju svaki vaš problem u vezi sa porezima.

# Advokatske kancelarije 

Ukoliko tražite usluge svakodnevnog poreskog savetovanja, smatramo da ovu opciju odmah trebate da izbegnete. Advokati za poreska pitanja su najbolji u slučajevima kada treba da se razjasne komplikovani poreski prekršaju, dok za individualna poreska pitanja rešenje treba potražiti na drugoj strani

 

2. koja pitanja je neophodno postaviti poreskom savetniku pre angažovanja?

 

Kada imate jednog ili dva kandidata za poreskog savetnika, bitno je da budete sigurni da će osoba obavljati stručno svoj posao i da će vam dati savete koji će u najvećoj meri optimizovati vaše poresko poslovanje. U nastavku su osnovne stavke koje morate da proverite:

# Proverite kompaniju u kojoj radi poreski savetnik, kao i njihove reference

Na tržištu postoji veliki broj kompanija koje pružaju usluge poreskog savetovanja. Da bi bili sigurni da dobijate usluge  stručnih lica u ovoj oblasti, proverite finansijske podatke kompanije, klijente sa kojima saradjuju kao i biografije poreskih savetnika koji će biti zaduženi za saradnju sa vama.

# Proverite da li  je taj poreski savetnik prava osoba za saradnju sa vama

Pored iskusnog i stručnog poreskog savetnika, takođe vam treba neko ko vam odgovara i u čijem prisustvu ćete se osećati ugodno. Tokom intervjua sa poreskim savetnikom, ispitajte koje su njegove reference kao i kakav je način razmišljanja, odnos prema klijentu i klijentovom slučaju. Postavite neka generalna poreska pitanja da vidite kako poreski savetnik razmišlja. 

 

3. Zašto smatramo da smo pravi poreski savetnik za vas?

 

Poreski savetnik ispred kompanije HLB T&M Consulting zadužen za saradnju sa vama je Milka Jančić. Milka je ovlašćeni knjigovođa sa značajnim iskustvom u oblasti finansija i računovodstvenih usluga. Takođe, tokom karijere Milka je vodila poreske sektore u vodećim međunarodnim kompanijama koje pružaju usluge iz ovih oblasti. Upravo spoj znanja iz oblasti knjigovodstva kao i profesionalno bavljenje poreskim savetovanjem smatramo da može doneti najviši kvalitet usluga. Za detaljnu biografiju, posetite sledeći link.

 

Zakažite sastanak, upoznajte naš tim, proverite reference i donesite konačnu odluku.