Skrolujte za još

Sve prednosti registracije firme na adresi virtuelne kancelarije

нов 17, 2018

hero
HBL > Osnivanje kompanije > Sve prednosti registracije firme na adresi virtuelne kancelarije

Virtuelna kancelarija je poslovni koncept koji ne vezuje pravna lica i firme za neki poslovni prostor i određeno mesto boravka. Ovaj model omogućava firmama da imaju svoju registrovanu adresu (sedište), a da pritom obavljaju delatnost sa bilo kog mesta.

Registracija sedišta firme preko virtuelne kancelarije omogućavaju firmama visok nivo fleksibilnosti, naročito za organizaciju radnog vremena – ne vezuje firme za boravak na registrovanoj adresi.

Postoji mnogo razloga zbog kojih su virtuelne kancelarije bolji odabir sedišta za firmu u odnosu na zakupljene poslovne prostorije. Na prvom mestu je ušteda troškova koji su vezani za zakup, zatim komunalni troškovi i svi drugi troškovi povezani sa poslovanjem.

PROČITAJTE JOŠ: DETALJAN VODIČ ZA OSNIVANJE FIRME U SRBIJI >>

Npr. ako nakon osnivanja firme u Beogradu vlasnik želi da koristi usluge virtuelne kancelarije, a zatim se i registruje na željenoj adresi, onda tu adresu može koristiti kao svoju i relevantnu za prijem pošte. U većini slučajeva virtuelne kancelarije su na prestižnim i atraktivnim lokacijama u gradu.

Pored toga postoje i mnoge druge mogućnosti za firme koje zadovoljavaju sve profesionalne potrebe ozbiljne poslovne firme.

Prednosto ukoliko je adresa firme na istoj lokaciji gde je i vaša agencija za knjigovodstvene usluge jeste u tome što će u slučaju poreske kontrole poreski inspektori odmah doći na zvaničnu adresu kompanije i a i adresu knjigovođa i poreskih savetnika odgovornih za saradnju sa inspektorima.

 

Usluge virtuelne kancelarije

 

Neke od mogućnosti koje firme mogu dobiti za korišćenje virtuelnih kancelarija su:

  • registrovano sedište i poslovna adresa,
  • administrativna podrška,
  • poštansko sanduče i e-mail adresa,
  • prijem pošte i poslovi korespodencije,
  • telefonska linija, javljanje na pozive i operater za pružanje informacija,
  • ostale administrativne usluge.

Postupak iznajmljivanja virtuelne kancelarije ne traje dugo, završava se u kratkom roku i bez dodatnih zahteva, za razlku od procedura i propisa za obično iznajmljivanje kancelarije.

 

Ko može biti korisnik virtuelne kancelarije?

 

Korisnici virtuelnih kancelatija mogu biti i domaća i strana pravna lica. Pomenuti poslovni koncept može zadovoljiti sve kriterijume koje imaju i tradicionalne kancelarije, zahvaljujući savremenim sredstvima komunikacije i značajnom napretku tehnologije.

PROČITAJTE JOŠ: TEHNIČKA UPUTSTVA ZA IZBOR NAZIVA FIRME U SRBIJI >>

Usluge virtuelne kancelarije mogu koristiti:

  • nove firme koje se probijaju na tržište,
  • preduzetnik ili pravno lice koji radi isključivo preko interneta,
  • start-up koji želi da registruje sedište firme na atraktivnoj lokaciji,
  • firma koja želi da ima sedište u Beogradu, a nalazi se u drugom gradu ili drugoj državi,
  • pravno lice koje nema puno zaposlenih,
  • pravno lice koje ima više zaposlenih i ovi su pritom teritorijalno udaljeni (nalaze se na različitim krajevima grada ili žive u različitim mestima).

 

Prednosti virtuelne kancelarije

 

Virtuelne kancelarije imaju mnogo prednosti. One omogućavaju svojim korisnicima ostvarivanje značajnih ušteda i smanjenje troškova, pritom zadržavajući visok novo profesionalnosti. Najznačajnije prednosti su:

 

Ekonomičnost

 

Ekonomičnost virtuelne kancelarije ogleda se u dobijanju atraktivne i prestižne adrese po ceni koja je daleko niža od cene zakupa zasebnog poslovnog prostora na istoj lokaciji. Štedi se novac, a uštede se ostvaruju jer ne postoje dodatni troškovi poslovanja, koji takođe stvaraju dodatnu obavezu. To su troškovi komunalnih usluga, električne energije i svi prateći troškovi poslovanja ili troškovi povezani sa zakupom.

PROČITAJTE JOŠ: ŠTA JE OSNIVAČKI AKT I ŠTA TREBA DA SADRŽI >>

 

Lokacija

 

Virtuelne kancelarije se najčešće nalaze u poslovnim zonama. Pored toga, ukoliko je sedište firme na popularnoj i prometnoj lokaciji to stvara bolji utisak i kreira sliku ozbiljnog biznisa. Prestižne i atraktivne adrese danas su na ceni i od ključnog su značaja za uspeh biznisa. O tome vode računa budući i potencijalni klijenti sa kojima je moguća saradnja.

Izborom relevantne adrese u poznatom poslovnom okruženju stvara se pozitivan utisak o vašoj firmi i povećava reputacija.

 

Profesionalnost

 

Registrovanje sedišta firme u virtuelnoj kancelariji povećava šanse da brend deluje profesionalno. Adresa poslovnog sedišta, službeni broj telefona, web sajt i poslovna email adresa su lična karta biznisa, što stvara kompletan utisak i gradi poverenje.

Virtuelna kancelarija omogućava prestižnu poslovu adresu i održava kredibilitet, bilo da se delatnost obavlja od kuće ili sa nekog drugog mesta.

 

Rad na daljinu

 

Primetno je da je savremeno doba donelo više poslova “online”, gde zaposleni ne moraju biti u istom mestu. Virtuelna kancelarija je za poslovanje koje se obavlja preko interneta idealan poslovni model. Kompanija može da zaposli novog radnika bez obzira u kom mestu on stanuje, jer nema obavezu preseljenja u novi grad.

PROCITAJTE JOŠ: KAKO IZABRATI ŠIFRU DELATNOSTI PRILIKOM OSNIVANJA FIRME >>

 

Bolja produktivnost

 

Da bi posao bio uspešan svi zaposleni (preduzetnici, radnici…) moraju biti motivisani i produktivni. Virtuelne kancelarije su idealno rešenje za povećanje zadovoljstva iz više razloga.

PROCITAJTE JOŠ: KOJE KNJIGOVODSTVENE USLUGE SU POTREBNE NAKON OSNIVANJA FIRME? >>

Pružajući mogućnost rada od kuće obezbeđuju mnogo više vremena za rad. Zaposleni su odmorniji, imaju više slobodnog vremena, ne troše vreme za put do posla i natrag, što značajno povećava efikasnost i produktivnost tokom radnog vremena.

Kontakt